Over ons


‘De Colitis Collectie’ is een campagne van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland in samenwerking met Abbott en Dr. Falk Pharma, uitgevoerd door Volle Maan.De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) zet zich in voor mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en aanverwante aandoeningen. De CCUVN geeft voorlichting, zorgt voor lotgenotencontact en komt op voor de belangen van mensen met deze aandoeningen.

Verder geeft de CCUVN voorlichting over colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Ze verstrekt folders, brochures en ander voorlichtingsmateriaal aan artsen, ziekenhuizen, leden van de vereniging en iedereen die meer over deze ziektes wil weten.

Meer weten?
Neem dan contact op met de CCUVN:
www.crohn-colitis.nl
telefoon: 0348 420 780
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Abbott is een internationaal, breed georiënteerd bedrijf op het gebied van gezondheidszorg, dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen, produceren en verkopen van farmaceutische en medische producten, waaronder voedingsproducten, medische hulpmiddelen en diagnostiek. Het bedrijf heeft naar schatting 90.000 mensen in dienst en zet in meer dan 130 landen producten op de markt. Meer informatie vindt u op de website van Abbott.Dr. Falk Pharma ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve geneesmiddelen voor darm- en leverziekten zoals colitis ulcerosa en de Ziekte van Crohn. Daarbij beschouwt de onderneming het als haar taak zowel artsen als patiënten te voorzien van neutrale en up-to-date informatie. In Nederland worden de voor u vertrouwde medicijnen door Dr. Falk Pharma Benelux B.V. op de markt gebracht. Dr. Falk Pharma ziet het als haar taak uw vertrouwen te behouden in zowel de producten als het bedrijf. Hiertoe ondersteunt zij verschillende initiatieven die binnen de filosofie van het bedrijf passen, zoals o.a. de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland. Meer informatie vindt u op de website van Dr. Falk Pharma.De Nederlandse Vereniging voor Gastro-enterologie ondersteunt ‘De Colitis Collectie’. De NVGE en heeft tot doel het bevorderen van wetenschap onder meer door het houden van de wetenschappelijke bijeenkomsten in voor- en najaar. De NVGE werkt daarbij nauw samen met de Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Leverartsen, de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie en de Nederlandse Vereniging voor Gastrointestinale Chirurgie. Meer informatie vindt u op de website van de NVGE.Communicatiebureau Volle Maan richt zich op vernieuwende projecten rondom gezondheid, ziekte en emancipatie. Volle Maan ondersteunt mensen in hun emancipatie door hen weerbaar te maken, van de juiste informatie te voorzien of de ziekte uit de taboesfeer te halen. Volle Maan wil een bijdrage leveren aan een wereld waarin ook mensen met een ziekte of handicap goed kunnen leven. Meer informatie vind je op de website van Volle Maan.